latinica  ћирилица
10/09/2021 |  07:15 ⇒ 07:16 | Аутор: СРНА

Вулин Изетбеговићу: Времена турчења су прошла

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин оцијенио је да лидер СДА Бакир Изетбеговић не може да прежали што су времена турчења прошла и што воља бегова није закон у БиХ.
Александар Вулин (Фото: mupsrbije) - Фото: Instagram
Александар Вулин (Фото: mupsrbije)Фото: Instagram

- БиХ нестаје као фунционала држава - не зато што је опстала Република Српска, већ зато што је Изетбеговић опстао на челу СДА - рекао је Вулин одговарајући на изјаву Изетбеговића да би "поштовао Српску православну цркву када би она поправљала свој народ".

Према његовим ријечима, да је било који српски политичар почео да дијели лекције Исламској заједници и да вријеђа муфтије и имаме или би изазвао џихад или би му ЕУ увела забрану појављивања у јавности.

Хришћанска Европа би, каже Вулин, морала да се сјети да прве хришћанске главе нису одсијецане у Ираку, већ на планини Озрен од руку припадника такозване Армије БиХ и одреда "Ел муџахедин".

- Син првог исламског фундаменталисте Европе оцјењује да православље није само безобразно већ је и опасно - навео је Вулин, који је и предсједник Покрета социјалиста, чланице владајуће коалиције у Србији.