latinica  ћирилица
10/09/2021 |  09:39 | Аутор: СРНА

Рунић: Биће обиљежен Дан српског јединства

У Дрвару ће бити обиљежава 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе јер Дрварчани поштују своје коријене, претке и историју, рекла је Срни начелница ове западнокрајишке општине Душица Рунић.
Начелнца општине Дрвар Душица Рунић - Фото: СРНА
Начелнца општине Дрвар Душица РунићФото: СРНА

Рунићева је рекла да Дрварчани поштују сваку вјеру и нацију, али и бране и не дају своје.

- Други ће нас поштовати онолико колико поштујемо себе. Обиљежавањем овог дана не желимо никога да вријеђамо, већ желимо да покажемо да поштујемо своје коријене, своје претке и своју историју. Поштујемо своју тробојку и своју матицу Србију, која је уз нас сво вријеме, која пружа подршку Србима ма гдје да они живе - рекла је Рунићева поводом обиљежавања Дана српског јединства, слободе и националне заставе.

Она је нагласила да је сарадња општине Дрвар са Републиком Српском и Србијом на највишем нивоу.

- Захвална сам и предсједнику Србије Александру Вучићу и српском члану Предсједнишгва БиХ Милораду Додику, нашим почасним Дрварчанима, за све што чине за наш град - истакла је Рунићева.

Рунићева је нагласила да је обиљежавање 15. септембра неопходно јер, како каже, појединима смета присуство Србије и Српске у Дрвару.

- Неопходан је и потребан да поручимо да само јединствени, сложни и окупљени можемо превазићи све недаће и проблеме са којима се као општина суочавамо - рекла је Рунићева.

Она је навела да ће у сриједу, 15. септембра, у Радничком дому у Дрвару са почетком у 18.00 часова бити одржан концерт Полицијског оркестра Министарства унутрашњих послова Републике Српске.

Рунићева је захвалила Полицијском оркестру МУП-а Републике Српске, те позвала Дрварчане да се одазову концерту и заједно обиљеже 15. септембар.

Владе Републике Српске и Србије одлучиле су да заједнички празнују 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе, на дан када је прије 102 године у Првом свјетском рату пробијен Солунски фронт.