latinica  ћирилица
10/09/2021 |  09:54 ⇒ 11:03 | Аутор: РТС

Месијев хет-трик за историју (ФОТО/ВИДЕО)

Са три постигнута поготка на утакмици против Боливије, аргентински фудбалер Лионел Меси надмашио је рекорд чувеног Пелеа и постао најбољи стријелац у историји јужноамеричког интернационалног фудбала.
Меси (фото:goal.com) -
Меси (фото:goal.com)

Аргентинац је хет-триком у побједи од 3:0 над Боливијом обишао легендарног Пелеа, који је са 77 голова у дресу Бразила био најбољи стријелац Јужне Америке.

Меси је у свом 153. наступу за Аргентину са нова три гола стигао до 79 погодака у дресу националног тима.

Постао је најбољи стријелац у историји јужноамеричког интернационалног фудбала, али и најбољи стријелац КОНМЕБОЛ квалификација за Свјетско првенство - дошао је до бројке од 26 и надмашио Луиса Суареза који је остао на 25 голова.

Аргентина је на сигурном путу ка Свјетском првенству у Катару пошто послије осам одиграних мечева у квалификацијама има пет побједа, три ремија и ниједан пораз.

Аргентинци су након утакмице на "Монументалу" коначно са навијачима прославили и освајање трофеја Копа Америка, а Меси је током славља и заплакао.

На легендарној "Маракани" у Рио де Жанеиру, Аргентина је у јулу ове године побиједила Бразил у финалу и дошла до пехара намијењеног најбољој екипи континента - први пут послије 1993. године.