latinica  ћирилица
10/09/2021 |  11:19 ⇒ 11:23 | Аутор: СРНА

Влада Српске за два пројекта у Градишци издваја 65.000 КМ

Вршилац дужности директора Републичког секретаријата за расељена лица и миграције Љубо Нинковић и градоначелник Градишке Зоран Аџић потписали су данас уговоре о реализацији два пројекта на подручју овог града за које ће Секретаријат, односно Влада Српске, обезбиједити 65.000 КМ.
Градишка - Фото: РТРС
ГрадишкаФото: РТРС

Ријеч је о уговору о суфинансирању и реализацији пројекта асфалтирања пута Јазовац-Ћелиновац у Мјесној заједници Јазовац, у дужини од 1.600 метара, за шта ће бити обезбијеђено 50.000 КМ, те реализацији пројекта изградње дјечијег игралишта у Мјесној заједници Крајишник, за који ће бити обезбијеђено 15.000 КМ.

Нинковић је рекао да је Влада Српске за рјешевање проблема избјеглих и расељених лица за ову годину обезбједила око милион КМ, те да ће та средства биди додијељена локалним заједницама за реализацију инфраструктурних пројеката.

- Имајући у виду све проблеме које је изазвала пандемија вируса корона, али и проблеме са којима се суочавају избјагла и расељена лица, Влада Српске је чврсто опредијељена да рјешева све проблеме са којима се ова популација суочава - рекао је Нинковић новинарима у Градишци.

Он је захвалио Аџићу за сарадњу у протеклих пет година, наводећи да је Влада Републике Српске на подручју Градишке у прошлој години финансирала изградњу пута у Мјесној заједници Ровине и изградњу зграде амбуланте породичне медицине у Доњој Јурковици.

- Тренутно је у фази изградње једна зграда са 32 стана за избјегла и расељена лица у Новој Тополи коју градимо у оквиру "ЦЕБ два" пројекта и чија је вриједност око 1,5 милиона КМ, а прошле године су у Градишци завршене и усељене двије зграде са укупно 64 стана. У фази реконструкције или изградње је и 10 индивидуалних стамбених објеката на подручју Градишке, а у претходних пет година смо изградили око 30 таквих објаката - навео је Нинковић.

Аџић је захвалио Влади Републике Српске и Секретаријату за досадашњу сарадњу и инвестиције, наводећи да ће иградњом игралишта у Мјесној заједници Крајишник, гдје живи много расељених лица, бити обезбијеђен сигурнији и угоднији кутак за дјецу и њихове родитеље.

- За релизацију другог пројекта, односно изградњу пута Јазовац-Ћелиновац, Влада и Секретаријат су обезбиједили 50.000 КМ. Укупна вриједност иградње ове важне путне комуникације је 177.000 КМ, а град Градишка обезбједићр остатак средстава, с тим да су и грађани спремни да финансирају дио пројекта - рекао је Аџић.

Он је нагласио да је у наведене досадашње пројекте за рјешевање проблема избјеглих и расељених лица, које је финансирала Влада Српске, град Градишка уложио додатних 736.000 КМ.