latinica  ћирилица
10/09/2021 |  11:27 ⇒ 11:45 | Аутор: СРНА

Харисон Форд на Свјетском првенству у Источном Сарајеву?

Легендарни холивудски глумац Харисон Форд најавио је могућност да посјети Свјетско првенство у аматерском бициклизму, које ће у октобру бити одржано у Источном Сарајеву, саопштено је из Међународне бициклистичке федерације.

Чувени јунак филмова "Индијана Џонс" и "Ратови звијезда" велики је љубитељ бициклизма и није му страно да са пријатељима крене на туре дуге по неколико стотина километара иако је напунио 79 година, истичу из канцеларије Гран фондо свјетског првенства у Источном Сарајеву.

Неки од његових блиских пријатеља испунили су норму за долазак на првенство, па је он изразио жељу да дође са њима јер су му пренијели много лијепих утисака које су побрали на Јахорини током квалификационе трке одржане средином августа.

Форд је минулих мјесеци боравио у Великој Британији, гдје је снимао пети наставак филма "Индијана Џонс", а упркос годинама и дужини снимања, свакодневно су га виђали како вози бицикл.

У саопштењу је наведено да нема сумње да би долазак једног од најславнијих глумаца у историји Холивуда имао огроман значај како за сам догађај тако и за промоцију Источног Сарајева и Јахорине која полако, али сигурно, осим лидера у зимском туризму, захваљујући бициклизму и другим садржајима, постаје све значајнији љетни центар на европској туристичкој мапи.

Квалификациона трка за Свјетско првенство већ је окупила неколико значајних имена из свијета бициклизма, а најпознатије је свакако Џони Хугерланд, који је и побиједио у обје трке.

Биће их још више на Свјетском првенству, а уколико би стигао и Форд сигурно би то био велики бум не само у Српској и БиХ, него и у цијелом свијету, јер гдје год да се појави велики маг филма изазива огромно интересовање, истиче се у саопштењу.

Источно Сарајево биће домаћин "УЦИ Гран фондо свјетског првенства" од 5. до 10. октобра.