latinica  ћирилица
10/09/2021 |  12:00 ⇒ 12:01 | Аутор: СРНА

Ђоковић почасни грађанин Никшића

Српски тенисер Новак Ђоковић почасни је грађанин Никшића, одлучено је гласовима одборника владајуће коалиције у никшићком парламенту.
Новак Ђоковић  (Фото:reddit.com) -
Новак Ђоковић (Фото:reddit.com)

Предсједник никшићке Скупштине Немања Вуковић рекао је раније да је приједлог за Ђоковића дала Комисија за додјелу јавних признања, која је формирана на претходној сједници Скупштине.

Први човјек никшићке Скупштине рекао је да се и лично радује да Ђоковић, који је поријеклом из Никшића, а који је вансеријским талентом, радом и одрицањем постигао спортске резултате за памћење, буде проглашен за почасног грађанина.

Ђоковић је добитник и највећег општинског признања - Награде ослобођења Никшића, 18. септембар, која му је додијељена 2015.

Приједлог за додјелу Награде ослобођења поднио је Тениски клуб "Никшић", а у образложењу је било наведено да Ђоковић вуче коријене са ових простора и да је још као дјечак своје прве тениске тријумфе остваривао и у Никшићу на отвореним првенствима, које су организовали деведесетих година.

Из Тениског клуба су тада навели и да се још у дјетињству видио изузетан таленат Ђоковића, који је успио да испише нове странице свјетског тениса и докаже свим младим људима да се само напорним радом и личним одрицањима постижу вансеријски резултати и достиже прво место на свјетској листи.