latinica  ћирилица
10/09/2021 |  13:19 ⇒ 13:45 | Аутор: РТРС

Чубриловић: О заштити ћирилице на посебној сједници 15. септембра

Народна скупштина Републике Српске разматраће 15. септембра у Бањалуци на посебној сједници Приједлог закона о заштити и очувању и употреби језика српског народа и ћириличног писма по хитном поступку, најавио је предсједник парламента Републике Српске Недељко Чубриловић.
Колегијум НСРС - Фото: РТРС
Колегијум НСРСФото: РТРС

Након сједнице скупштинског Колегијума у Бањалуци Чубриловић је рекао да је посебно засједање Народне скупштине заказано на захтјев Владе Републике Српске.

Посебна сједница је заказана за 12.00 часова.

Чубриловић је исткао да ће Народна скупштина на редовној сједници, која је заказана за 28. септембар, по хитном поступку, разматрати Приједлог ребаланса овогодишњег буџета Републике Српске.

Он је рекао да редовна сједница има 28 тачака дневног реда, међу којима су Приједлог закона о измјенама закона о извршењу буџета за ову годину по хитном поступку, Приједлог закона о измјенама закона о задуживању, дугу и гаранцијама Републике Српске.

На дневном реду су и Приједлог закона о заштити од узнемиравања на раду, Приједлог закона о измјени закона о сјемену пољопривредног биља и Приједлог закона о измјенама и допунама закона о заштити потрошача у Републици Српској.

Чубриловић је навео да су на дневном реду и нацрти закона о фискализацији, о обновљивим изворима енергије, о образовању одраслих, о музејској дјелатности, те неколико приједлога одлука.

Редовна сједница заказана је за 10.00 часова.