latinica  ћирилица
10/09/2021 |  16:08 | Аутор: СРНА

Хапшење због напада аутоматском пушком

Жандармедија је у Бијељини ухапсила мушкарца А.Х. који је аутоматском пушком ударио у главу Ј.К, потом пуцао, па побјегао.

Ухапшеном је Основни суд у Бијељини одредио једномјесечни притвор, саопштено је из Полицијске управе Бијељина.

Службеници Полицијске управе Бијељина су јуче, пола сата послије поноћи, поступали по пријави грађана који су дојавили да је А.Х. у Улици Бошка Бухе у дошао са аутоматском пушком у руци и њом ударио у главу Ј.К, након чега је пуцао и удаљио се у непознатом правцу.

Полиција је извршила увиђај лица мјеста, претресла просторије које користи А.Х., а Јединица жандармерије је осумњиченог је пронашла и лишила слобода.

Приликом претреса пронађена је и привремено одузета аутоматска пушка са муницијом, одређена количина марихуне, као и дигитална вага за прецизно мјерење.

Службеници Полиције управе Бијељина су, уз извјештај о почињеним кривичним дјелима изазивање опште опасности, недозвољена производња и промет дроге, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и тјелесна повреда, јуче предали А.Х. у надлежности и даље поступање Окружном јавном тужилаштву у Бијељини, а истог дана му је суд одредио притвор.