latinica  ћирилица
10/09/2021 |  16:18 ⇒ 16:19 | Аутор: СРНА

Новаковић Бурсаћ: Креаторе сарајевске политике треба поправљати

Лидер СДА Бакира Изетбеговића је изјавом да би поштовао СПЦ уколико би "поправљала" свој народ превазишао све досадашње дрскости, рекла је Срни шеф Клуба посланика СНСД-а у Представничком дому парламента БиХ Сњежана Новаковић Бурсаћ, те поручила да једино креаторе сарајевске политике треба поправљати.
Сњежана Новаковић Бурсаћ - Фото: РТРС
Сњежана Новаковић БурсаћФото: РТРС

- Оваква политика и овакве изјаве су у суштини дубоко отрежњујуће и мотивишуће за нас у Републици Српској, јер јасно показују да нам је изградња сопствених институционалних и других капацитета од виталног значаја - нагласила је Новаковић Бурсаћ.

Према њеним ријечима, изјава Изетбеговића о СПЦ не указује на неки другачији или нови став овог поштоваоца и спроводитеља "Исламске декларације", јер је сличне изјаве давао и раније.

- Сличне изјаве Изетбеговић је давао и раније, међутим, ипак изненађује дрскост и начин са којом то чини, не презајући да јавно, јасно и у суштини изрази непоштовање према свештенству, архијерејима и припадницима најстрадалније цркве и народа на Балкану у 20. вијеку имплицирајући да ту некога треба `поправљати` - навела је Новаковић Бурсаћ.

Ако је нешто за поправку у овој земљи, Бурсаћева је навела да су то креатори и извршиоци тренутне доминантне сарајевске политике, јер њихов приступ према актуелним, али и историјским темама, очигледно ствара много политичких и других проблема и оправдано неповјерење у њихове намјере, јер реалност не прихватају, а прошлост искривљују кад год им затреба да о себи и другима направе себи жељену слику и представу.