latinica  ћирилица
10/09/2021 |  16:42 ⇒ 16:54 | Аутор: СРНА

Дониране тениске лоптице за пет клубова из Српске

Представници Фондације "Новак Ђоковић" донирали су тениске лоптице за тренинге Тениском савезу Републике Српске, односно клубовима из Српске.
Дониране тениске лоптице - Фото: РТРС
Дониране тениске лоптицеФото: РТРС

- Ово је и директна помоћ нашим клубовима из пет градова из Републике Српске - рекао је предсједник Тениског савеза Српске Драшко Милиновић и додао да сарадња Фондације и Тениског савеза Српске овим добија нови смисао.

Милиновић је истакао да је пројекат Путем шампиона, који се у овом моменту почиње реализовати у Србији, феноменална ствар, те изразио пуну подршку и захвалност што је Тениски савез Српске један од партнера тог пројекта.

- Заиста се радујемо и захвални смо због тога што ће сарадња у наредном периоду да поприми још озбиљније облике - навео је он.

Милиновић је захвалио Фондацији што су данас у Бањалуци и што, на неки начин, присуствују завршници Челенџера Српска Опен.

Ана Јовановић из Фондације "Новак Ђоковић" рекла је новинарима да је стратешки програм Путем шампиона посвећен едукацији родитеља дјеце у спорту.

- У духу тог програма и ширења позитивних спортских вредности, које и наш оснивач пропагира кроз своју каријеру и живот, ми смо данас овде и овом донацијом желимо да негујемо те лепе односе, и надамо се лепој сарадњи и у будућности - навела је Јовановићева.

Фондација "Новак Ђоковић" донира дјечије тениске лоптице земљама региона у оквиру свог стратешког програма "Путем шампиона".

Уручивање донације уприличено је на теренима Националног тениског центра Тениског савеза Републике Српске у бањалучком Парку Младен Стојановић.

Циљ акција Фондације јесте промоција и да се мотивишу позитивне вриједности спорта за најмлађе кроз игру и забаву, у виду пружање подршке клубовима који континуирано раде са дјецом на квалитетан и посвећен начин.