latinica  ћирилица
10/09/2021 |  18:03 ⇒ 20:16 | Аутор: ТАНЈУГ

Доминго: Надам се брзом повратку у Београд

Маестро који је својим гласом обиљежио читаву једну музичку еру Пласидо Доминго каже да очекује да ће се брзо вратити у Београд и одржати нови концерт.
Пласидо Доминго у Београду (Фото: Танјуг/ Раде Прелевић) -
Пласидо Доминго у Београду (Фото: Танјуг/ Раде Прелевић)

- Надамо се брзом повратку у Београд, јер је то било једно изузетно лијепо искуство - рекао је Доминго по доласку у Беч гдје живи, а након концерта који је у сриједу одржао у Београду.

Маестро Доминго (80) посљедњи пут је био у Београду 2014. године, а прије тога на почетку каријере, прије скоро пола вијека.

Из тима Пласида Доминга додали су и да је маестро у сриједу требало да буде и у Мадриду на уручењу АЦПЕ награде за немјерљив допринос култури Удружења међународних прес дописника и да их је његов син Пласидо Франциско Доминго Орнелас, преузимајући награду, обавијестио о концерту у Беогаду пред више од 3.500 људи, гдје је дочекан и испраћен овацијама.

Маестро је посјету Београду, гдје су му добродошлицу организовали потпредсједница Владе Зорана Михајловић, челници Града Зоран Радојичић и Горан Весић као и амбасадор Шпаније Раул Бартоломе Молина, искористио и да упозна град.

Доминго је рекао и раније да је био пријатно изненађен атмосфером Београда и љубазношћу свих који су га дочекали.

Са великом звијездом свјетске оперске сцене у Београд је у недјељу стигла и његова супруга Марта Орнелас (86), с којом је у браку скоро шест деценија и која му је најважнији савјетник и данас.

У Беогаду су били до јуче. Маестро из Беча путује у Тирану, гдје ће у сриједу наступити на отварању нове сезоне Националне опере, а три дана касније у Москви.

Пласидо Доминго који у својој шест деценија дугој каријери има највећи број улога тенорског, а посљедњих седам, поново као и на почетку каријере, баритонског фаха, потом наступа у Фиренци у новој извођењу "Травијате" под диригентском палицом Зубина Мехте.