latinica  ћирилица
10/09/2021 |  18:44 ⇒ 18:44 | Аутор: БЕТА

Међу 14 настрадалих у болници у Тетову двоје нису били пацијенти

Међу 14 жртава у пожару у ковид болници у Тетову двије нису биле пацијенти, саопштило је данас Тужилаштво Сјеверне Македоније.

Како се наводи, у том пожару су настрадали и супруга пацијента и кћерка пацијенткиње и истражује за разлог њиховог боравка у ковид болници, односно да ли су били присутни дуже вријеме или су ушли за вријеме пожара да извуку своју родбину.

Државно тужилаштво истиче да тим од петоро тужилаца (из тетовског и скопског тужилаштва) континурано ради на утврђивању разлога избијања пожара у модуларном ковид центру болнице у Тетову, у којем је у сриједу увече погинуло 14 људи.

Од извјештаја који су добијени од Института за судску медицине у Скопљу, послије обдукције, потврђено је су осам жртава жене, а шест мушкарци, у узрасту од 29 до 78 година.

Од њих је 12 било хоспитализовано, а двоје су били, како се наводи, "спољна лица која нису била хоспитализована – супруга пацијента и кћерка пацијенткиње".

По налогу Тужилаштва, додаје се, урађена и обдукција "преминуле пацијеткиње, која је настрадала од ковида-19 и за чији се живот медицински персонал борио непосредно прије избијања пожара".

- Њено тијело је изнесено у тренутку избијања пожара. Обдукција по захтјеву Тужилаштва је урађена због тачног утврђивања разлога смрти, при чему је констатовано да смрт није посљедица пожара - наводи се у саопштењу.

Тужиллаштво је, наводи се, преузело мјере за обезбјеђивање видео снимака од Клиничке болнице у Тетову, снимака у и око болнице, околних пословних објеката, стамбених зграда, кућа, као обезбјеђивање цјелокупног видео материјала који су објавили појединци и снимака са друштвених мрежа.

Ти снимци се вјештаче по наредби Тужилаштва и очекује се да извјештаји њихових анализа помогну у расвјетљавању пожара у ковид центру тетовске болнице, истиче се.