latinica  ћирилица
10/09/2021 |  19:04 ⇒ 20:07 | Аутор: СРНА

Тегелтија: Неће моћи Бисера!

Савјетник за правна питања српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика поручио је министру иностраних послова у Савјету министара Бисери Турковић да неће моћи да спријечи градњу меморијалног центра јасеновачким жртвама у Градини.

Реагујући на изјаву Турковићеве да је "неприхватљиво да се на територији БиХ гради и ради без одлуке и одобрења њених институција и грађана", Тегелтија је поручио: "Неће моћи Бисера"!

- Дођи на Градину, па сруши ако мислиш да можеш или покушај да спријечиш да се направи! Са оваквим ми треба да живимо у истој држави! - рекао је Срни Тегелтија.

Такве изјаве Турковићеве, каже Тегелтија, нису ништа друго осим доказа о томе какву БиХ жели политичко Сарајево - БиХ у којој би Срби од Сарајева морали да траже дозволу да поштују своје жртве и да им праве светилишта.

- Они би да нам они дозвољавају или не дозвољавају да правимо светилишта својим жртвама, својим покланим сународницима. И онда се чуде кад из Републике Српске добију одговор, таква БиХ - хвала, али не! - нагласио је Тегелтија.

Након што су предсједник Србије Александар Вучић, Његова светост патријарх српски Порфирије и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик договорили да Србија и Република Српска у Доњој Градини на мјесту некадашњег усташког логора Јасеновац подигну меморијални центар, који ће бити свесрпско светилиште, Турковићева је данас изјавила федералним медијима да је неприхватљиво да се на територији БиХ гради и ради без одлуке и одобрења њених институција и грађана.