latinica  ћирилица
10/09/2021 |  19:44 ⇒ 11/09/2021 | 11:27 | Аутор: СРНА

Извјештај против Станивуковића због злоупотребе положаја

Против градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића поднесен је извјештај Окружном јавном тужилаштву због сумње да је злоупотријебио службени положај, јавила је АТВ.
Драшко Станивуковић (Фото: Град Бањалука) -
Драшко Станивуковић (Фото: Град Бањалука)

Исти извор наводи да је полиција поднијела извјештај за кривична дјела злоупотреба службеног положаја и несавјестан рад у служби.

- Кривична дјела извршена су 20. маја када је осумњичени, искориштавајући овлаштења градоначелника Бањалуке издао налог да се двије радне машине /багер/ превезу из круга Одсјека цивилне заштите Бањалука из насеља Раковачке баре до Улице Саве Ковачевића, те 28. маја када је издао налог да се започну радови наведеним радним машинама у Улици Саве Ковачевића, иако је знао, односно био дужан да зна да у Одсјеку цивилне заштити није систематизовано радно мјесто, нити је по другом основу запослено лице које је оспособљено за управљање радним машинама - наводи се у извјештају.

У извјештају се додаје да су на описани начин приликом ангажовања наведених радних машина ангажовани радници који нису оспособљени да њима управљају, те је на тај начин могла да наступи тежа повреда права другог или већа имовинска штета.