latinica  ћирилица
10/09/2021 |  21:35 ⇒ 21:36 | Аутор: РТС

Ђоковић против Зверева - корак ка историји

Новак Ђоковић игра против Нијемца Александра Зверева меч полуфинала УС опена. Дуел почиње око 1.00 час иза поноћи.

Новак жели да се домогне каледарског слема, тачније да освоји сва четири гренд слема у једној години. То одавно није никоме пошло за руком. Још од давне 1969. и Рода Лејвера који је тријумфовао на сва четири гренд слема у једној сезони.

Зверев је сљедећа препрека на Новаковом путу ка "бесмртности". Нијемац је ове године већ осујетио пут српског тенисера ка медаљи на Олимпијским играма. Ђоковић има прилику да се освети и сигурно ће дати све од себе да стигне до зацртаног циља.

Новак је у серији од 26 побједа на гренд слем турнирима ове сезоне, што је мало коме пошло за руком у модерном добу тениса.

Уколико Новак тријумфује против Зверева, а касније и у финалу УС опена, остаће тениски број 1 до краја године, чиме би оборио још један рекорд који тренутно дијели са Питом Сампрасом - седми пут у каријери дочекао би Нову годину као најбољи тенисер свијета.

Нијемац, пак, има прилику да уколико елиминише Ђоковића дође до свог другог узастопног УС опен финала, а послије тога и покуша да освоји прву гренд слем титулу у каријери.

Зверев се налази у страшној серији - послије златне медаље на Играма у Токију, протрчао је кроз Синсинати, а и у Њујорку пружа фантастичне резултате.

Дуел доноси пуно неизвјесности, очекује нас прави спектакл.