latinica  ћирилица
10/09/2021 |  21:42 ⇒ 21:53 | Аутор: СРНА

Оставке због пожара у ковид болници у Тетову (ВИДЕО)

Министар здравља Сјеверне Македоније Венко Филипче изјавио је да је поднио оставку због пожара у ковид центру болнице у Тетвову у којем је погинуло 14 људи.
Влада Македоније (Фото: lokalno.mk) -
Влада Македоније (Фото: lokalno.mk)

- Трагедија у Тетову ме много погодила, али и много жалим за погинулима. Саучествујем са њиховим породицама. Нема ријечи које то могу описати, нити начина да се надомјести тај губутак - навео је Филипче у онлајн изјави на својој Фејсбук страници.

Филипче је истакао да као љекар и министар има интегритет и да је из моралних разлога понудио оставку премијеру Сјеверне Македоније Зорану Заеву.

Поводом захтјева у јавности да поднесе оставку, Филипче је јуче рекао да ће одлуку о томе донијети када се заврши истрага.

Оставке због несреће у ковид центру раније данас су поднијели замјеник министра здравља Илир Хасани, директор Клиничке болнице у Тетову Флорин Бесими и економски директор болнице Артан Етеми.

Сва тројица су то објавила на Фејсбуку, уз образложење да су то учинили из моралних разлога.

У пожару који се догодио у сриједу увече у монтажном модуларном центру болнице у Тетову погинуло је 14 особа, од којих двије, према истрази, нису биле хоспитализоване, већ чланови породица пацијената.