latinica  ћирилица
10/09/2021 |  22:43 ⇒ 11/09/2021 | 11:24 | Аутор: СРНА

Вулин: Толико мрзе Србе, да ни мртвима не дају мира

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин изјавио је да у БиХ, од лидера СДА Бакира Изетбеговића до министра иностраних послова у Савјету министара Бисере Турковић, толико мрзе Србе да ни мртвима не дају ни мир ни саучешће.
Александар Вулин - Фото: СРНА
Александар ВулинФото: СРНА

- Нису то дали ни живим мајкама српских жртава, па још мање осјећају обавезу према давно умрлим мајкама јасеновачке дјеце - навео је Вулин.

Након што су предсједник Србије Александар Вучић, Његова светост патријарх српски Порфирије и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик договорили да Србија и Република Српска у Доњој Градини на мјесту некадашњег усташког логора Јасеновац подигну меморијални центар, који ће бити свесрпско светилиште, Турковићева је данас изјавила да је неприхватљиво да се на територији БиХ гради и ради без одлуке и одобрења њених институција и грађана.

Вулин је рекао да Турковићевој није доста што Србе под пријетњом робије тјерају да признају лажни геноцид, мало јој је што за хиљаде покланих Срба у Подрињу нико није одговарао, а сада би да им забрани да обиљеже мјесто јасеновачког геноцида.

Он је подсјетио Турковићеву да у Јасеновцу нису страдали само Срби и да ће меморијални комплекс у Доњој Градини чувати успомену на све жртве, али неће дати да се забораве и убице и народи из којих су дошли, саопштено је из МУП-а Србије.

Вулин је указао да је Вучић окупио Србе и учинио их јединственим политичким народом, вратио им је право да се сјећају и да не допуштају да им било ко понижава нити мртве нити живе.

- Не прође ниједан дан, а да бесмислена мржња не подсјети да само јединствени Срби могу да спријече понављање Јасеновца или Олује - поручио је Вулин.