latinica  ћирилица
11/09/2021 |  08:34 ⇒ 11:24 | Аутор: СРНА

МУП Србије: Лажни наводи о малтретирању сина црногорског премијера

Министарство унутрашњих послова /МУП/ Србије саопштило је да су апсолутно лажни наводи у појединим црногорским медијима да је српска полиција наводно малтретирала сина црногорског премијера Здравка Кривокапића приликом контроле његовог возила у Београду, након пријаве да је примијећено лице са пиштољем у том возилу.
МУП Србије -
МУП Србије

У саопштењу се подсјећа да су, приликом заустављања и контроле возила са цивилним црногорским регистарским ознакама у коме су се налазили син црногорског премијера М.К. и и члан његовог обезбјеђења Б.Д, припадници МУП-а Србије поступали професионално, у складу са законом и процедурама уз уважавање њиховог личног достојанства.

Поступајући по пријави на систем 192 да је примијећено лице које има пиштољ и да се удаљило возилом "мерцедес" ка Прокопу, у Београду, патрола Полицијске станице Савски венац, као озбиљна служба, брзо је лоцирала возило и безбједно га зауставила, додаје се у саопштењу.

Поступајући по процедурама, као и свака полиција и припадници МУП-а Србије су, штитећи на првом мјесту безбједност својих припадника, извршили контролу и легитимисање лица.

Након извршених провјера полиција се удаљила и оставила им лично наоружање.

- На основу свих чињеница, за очекивати је да би свака одговорна полиција, која поступа у складу са законом, извршила провјеру и утврдила ко су лица која посједују оружје, што би верујемо да је обрнута ситуација учинила и црногорска полиција. Која полиција свијета не би наоружана пришла непознатом наоружаном лицу? - упитали су из МУП-а Србије.

У саопштењу се напомиње да је МУП Србије понудио непосредно физичко обезбјеђење члановима породице Кривокапић који живе у Београду, али да су то одбили.

- Такође, очекујемо од наших, али и страних држављана да на пристојно понашање полицијских службеника одговоре на исти начин и да не злоупотребљавају полицију за своје дневнополитичке потребе - наводи се у саопштењу МУП-а Србије.