latinica  ћирилица
11/09/2021 |  12:06 | Аутор: СРНА

Кошарац: Изјаве Турковићеве - доказ да радикални исламски екстремизам није побијеђен

Министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац рекао је да изјава Бисере Турковић, у којој се противи изградњи Меморијалног центра у Доњој Градини за жртве усташког логора Јасеновац, представља доказ да фашизам и радикални исламски екстремизам нису побијеђени јер истакнути представници тих идеологија и даље сједе у врху СДА.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

- Нисам изненађен изјавом Бисере Турковић, која је своје позиције у дипломатији користила и користи за ширење и заштиту радикалних исламских идеологија и екстремиста који су током рата починили неке од најстрашнијих ратних злочина над Србима у БиХ. Политичарка која је стала у заштиту ратног злочинца Сакиба Махмуљина и злочина које су починили муџахедини и која овако говори о изградњи Меморијалног центра у Доњој Градини, заслужује најгори презир и најоштрију осуду, а не највишу позицију у дипломатији БиХ - поручио је Кошарац у изјави за Срну.

Кошарац упозорава да би међународни званичници у БиХ и ван ове земље, у дану када се сјећамо готово 3.000 жртава терористичких напада на Њујорк и зграду Пентагона, требали да се присјете екстремистичке ратне биографије Бисере Турковић, Бакира Изетбеговића и Шефика Џаферовића и њихових дугогодишњих ратних и поратних веза са врхом "Ал каиде" и борцима од којих су неки били умијешани у терористичке нападе на САД 11. септембра 2001. године.

- Изјаве Бисере Турковић свједоче о томе да се у врху СДА ништа није промијенило. Они су и против изградње Меморијалног центра, и против ћирилице, и против пројекта Бук Бијела, они су против било чега што повезује српски народ, али и против овакве БиХ, у којој Срби слободно живе у Републици Српској. Подршка таквој политици не води ничему добром и тога би морали бити свјесни сви међународни званичници који годинама пружају подршку екстремистима из СДА - оцијенио је Кошарац, који је и члан Предсједништва СНСД-а.