latinica  ћирилица
11/09/2021 |  12:44 | Аутор: СРНА

Бањац: Изетбеговићу, врати се на фабричка подешавања видјећеш да си Милош

Предсједник Народне партије Српске /НПС/ Дарко Бањац изјавио је Срни да је лидер СДА Бакир Изетбеговић живи доказ да у БиХ нема заједичког живота.
Дарко Бањац - Фото: Глас Српске
Дарко БањацФото: Глас Српске

Поводом изјаве Изетбеговића да би поштовао Српску православну цркву /СПЦ/ уколико би "поправљала" свој народ, Бањац је рекао да Изетбеговић својим изјавама у посљедње вријеме све више испољава невјероватно мржњу према српском народу, а сада и према СПЦ.

Он каже да Изетбеговићеве изјаве немају везе са реалношћу, поготово не са садашношћу у којој се налазе сви народи у БиХ и сама БиХ.

- Разумијем да би господин Изетбеговић желио да у БиХ нема ни Срба, а и да нема СПЦ, али ја бих га подјетио да је српски народ вијековима био на Балкану, а поготово у БиХ. Знам да господина Изетбеговића можда боли када погледа историју своје породице и када дође до српског имена и схвати одакле и он лично води поријекло - каже Бањац.

Он истиче да је СПЦ увијек окупљала српски народ и један је од стубова и гаранта његовог опстанка на овим просторима.

Чувајући православну вјеру кроз вијекове, каже Бањац, свештенство СПЦ проживљавало је разноразне прогоне, али је и поред тога СПЦ са својим светињама и црквама опстала и остала на овим просторима.

- Господин Изетбеговић је живи доказ да заједничког живота у БиХ нема и да је најбоље да се што прије разиђемо и будемо добре комшије - каже Бањац.

Он истиче да је сада више него јасно да ће живот српског народа у БиХ бити немогућ док год Бошњаци не схвате да у БиХ живи и српски народ и да је Република Српска реалност.

За Србе би, каже Бањац, било најлакше и најбоље да се Република Српска раздружи са БиХ, па да онда Изетбеговић прича шта год хоће.

- Имаће могућност да уреди ту БиХ по себи, а нама нека остави нашу Републику Српску. Ја бих рекао да би добро било да се господин Изетбеговић ресетује па вјероватно би носио онда име Милош - закључио је Бањац.