latinica  ћирилица
11/09/2021 |  14:38 ⇒ 14:45 | Аутор: РТРС

Додик: У уторак састанак о изградњи аеродрома у Требињу

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је данас да жели да Требиње биљежи добре резултате, не само у туризму него и свим другим сферама и најавио да ће у уторак, 14. септембра, у Бањалуци бити одржан велики састанак на коме ће бити финализован договор о изградњи аеродрома Требиње, односно приступних путева и инфраструктуре.
Милорад Додик -
Милорад Додик

Додик је истакао да ће у Требињу, док град донесе планска документа, почети изградња болнице на локацији коју је одредила општина.

- Капитални пројекат дионице пута Фоча - Тјентиште морамо да завршимо у склопу оног што смо раније радили када смо градили преко мост и тунеле преко Чемерна - рекао је Додик.

Он је додао да је то завршна фаза комплетног посла.

- Када дођемо до Вишеграда са ауто-путем, мораће се размишљати и о овом крају. То је веома тешко изводљиво, али не бих искључио могућност да неке, можда и будуће генерације размишљају на тај начин - навео је Додик.

Према његовим ријечима, Требиње остаје стратешко мјесто, мјесто у коме ври живот и мјесто које скида свој ранији предзнак да људи из њега само одлазе.

- Мислим да је сада Требиње мјесто у које људи долазе и то је веома важно - истакао је Додик.

Он је након посјете Винарији "Вукоје" рекао да је увијек импресиониран оним што се направи у тој винарији као помак од прошлог боравка.

- Ради се о једној породици која обиљежава, не само производњу вина у овом крају, него и читав крај и Републику Српску у том погледу. Веома ми је драго што овде не видим никакве елементе застоја, овде је ентузијазам на високом нивоу - нагласио је Додик.

Он је навео да је разговарано и о производњи маслине.

- Мислим да се требамо оријентисати на то. Ја ћу дати налог Министарству пољопривреде да овдје окупи заинтересоване и да видимо шта су то стимуланси који могу да буду корисни, напросто да направимо овдје свој бренд - рекао је Додик.

Он је указао да је ово једини простор у Републици Српској и Србији који може да има засаде маслине и да има продукцију тог типа.

- То треба искориситити, не треба то занемарити, а када видим ентузијазам овдје у компанији, онда сам сигуран да ће ово да успије - нагласио је Додик.

Он је додао да је ово тежак, изазован посао.

- Знам како је то тешко, потичем из породице која се бавила земљорадњом и знам шта то значи - навео је Додик.

Додик је у Требињу посјетио и предузеће "Бутрекс Рибарство".