latinica  ћирилица
11/09/2021 |  14:47 ⇒ 16:13 | Аутор: СРНА

Додик у Требињу о наставку подршке привредницима

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић изјавио је да је на данашњем састанку са српским чланом Предсједништва БиХ Милорадом Додиком било ријечи о наставку подршке привредницима у Требињу, поручивши да се само заједничиким радом може направити још више брендова у Херцеговини и у Републици Српској.
Милорад Додик посјетио винарију "Вукоје" у Требињу - Фото: СРНА
Милорад Додик посјетио винарију "Вукоје" у ТребињуФото: СРНА

- Знамо сви да то нимало лако не иде, али када виде да постоји подршка локалне самоуправе и Републике, ти људи добијају вољу да наставе даље и управо ће то бити и у наредном периоду - рекао је Ћурић.

Градоначелник Требиња захвалио је Додику који је нашао времена да посјети Требиње и што је без обзира на функцију на којој је био до сада оставио велики траг у овом граду.

Ћурић је велику захвалност изразио и породици Вукоје која је, такође, оставила велики траг у Требињу када је ријеч о производњи вина, ракије.

Он је изнио податак да су од 27 винарија у Републици Српској 23 у Требињу, подсјетивши да су не тако давно то били породица Вукоје и манастир Тврдош и да су се остали прикључили.

Ћурић је навео да ће од породице Вукоје потећи још један препознатљив бренд, изразивши наду да ће то у скорије вријеме бити маслина и да ће се укључити многи који су се до сада тиме бавили у мањем обиму.

- Желимо да људи радо долазе и у Требиње и у Српску, да остају овдје и, оно што је веома важно, већ имамо доста случајева у Требињу да су људи покушали да оду негдје, видјели су да је то доста теже, враћају се и надам се да ће то тако да буде и наредном периоду - рекао је Ћурић.

Власник винарије "Вукоје" Радован Вукоје захвалио је српском члану Предсједништва БиХ што је увијек безрезервно пружао подршку пољопривредним произвођачима у Херцеговини, како виноградарима, тако и винарима.

Он је истакао да велика ствар имати државу која размишља о својим произвођачима, нагласивши да је Додик увијек био на тој страни или је био заједно са произвођачима.

Вукоје је навео да је данас на састанку са Додиком и градоначелником Требиња разговарано и о развоју још једне културе - маслине, те да су и у томе добили подршку.

- Нама је ова година лијепо кренула, туризам се у Требиње вратио, виноградска сезона је дала одличне плодове, имаћемо изузетан квалитет ове године и све се склопило да само марљивим радом то преточимо у чашу и да сви људи могу да уживају у тим нашим плодовима рада - рекао је Вукоје новинарима након састанка.