latinica  ћирилица
11/09/2021 |  17:43 ⇒ 17:44 | Аутор: РТРС

ДЕМОС: Бескомпромисно се борити за Републику Српску

ДЕМОС очекује да ће на општим изборима нареде године освојити најмање шест мандата у Народној скупштини Републике Српске и један мандат у Представничком дому парламента БиХ, речено је након данашње сједнице Предсједништва странке и састанка руководства Демоса са предсједницима општинских и градских одбора из Републике Српске.
Сједница Предсједништва ДЕМОС-а у Бијељини (Фото: © ДЕМОС) -
Сједница Предсједништва ДЕМОС-а у Бијељини (Фото: © ДЕМОС)

ДЕМОС остаје привржен ставовима и закључцима које Народна скупштина Републике Српске доноси и неће учествовати ни у чему што би значило мање надлежности Српске.

Ова политичка опција неће одустати од тих принципа и идеја, истакнуто је након сједнице.

Предсједник Демоса Недељко Чубриловић рекао је да ће Демос у свом политичком дјеловању промовисати коректност, те тражити компромис и разумијевање о сваком питању, поготово када је ријеч о српском народу и његовом битисању у БиХ.

- Ми се боримо бескомпромисно за Републику Српску и та бескомпромисност и борба за Српску биће предмет интересовања вјерујем свих странака које имају сједиште у Српској - рекао је Чубриловић након сједнице на којој је било ријечи о припремама за наредне изборе.

Предсједник Регионалног одбора ДЕМОС-а Бијељина Чедомир Стојановић очекује добре изборне резултате у Регионалном одбору Бијељина.

- У најмању руку да поновимо резултат из 2020. године када смо имали око 9.300 гласова - рекао је Стојановић.