latinica  ћирилица
11/09/2021 |  20:50 | Аутор: СРНА

Црна Гора: Извјесни једино предсједнички избори

У Црној Гори у овом моменту једино су извјесни предсједнички избори пошто је у току скупштинска процедура за разрјешње Мила Ђукановића због прекорачења надлежности и кршења принципа секуларности, саопштено је из Кабинета предсједника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића.
Избори (Фото: Илустрација) - Фото: РТРС
Избори (Фото: Илустрација)Фото: РТРС

Из Кабинета су, поводом Ђукановићеве изјаве да су нови избори сасвим реална опција, навели да лидер опозиционог ДПС-а новим покушајем замјена теза и манипулација, "настоји да хомогенизује оне лаковјерне из окружења којих је све мање".

У реаговању се истиче да Ђукановић, након што му је пропао план да, хушкајући грађане Црне Горе једне на друге, и кршећи Устав угрози мултивјерски и мултинационални концепт, "не одустаје од деструктивног и сулудог дјеловања, које га чврсто позиционира као реметилачки фактор".

- Одбјегли вођа пропалог пуча на Цетињу мора бити свјестан да његова политика, која се само заснива на изналажењу страних и домаћих издајника, од хрватских, црногорских, албанских, а сада српских, не може замаглити личну намјеру да спријечи Црну Гору на путу помирења, економског прогреса, ослобођења заробљених институција и интеграције у ЕУ - додали су из Кабинета премијера.

Из Кабинета су оцијенили да је врло тешко на озбиљан начин полемисати са ставовима Ђукановића "јер су утемељени једнако колико и констатација да устоличења на Цетињу неће бити".