latinica  ћирилица
11/09/2021 |  21:32 ⇒ 21:56 | Аутор: РТРС

Сусрет ветерана у Зворнику: "Буди срећан - играј фолклор"

У Зворнику је вечерас одржан Пети сусрет фолклорних ансамбала ветерана фолклора, на коме су учествала културно-умјетничка друштва из Србије и Републике Српске.
Пети сусрет фолклорних ансамбала у Зворнику - Фото: СРНА
Пети сусрет фолклорних ансамбала у ЗворникуФото: СРНА

Сусрет фолклорних ансамбала под називом "Буди срећан - играј фолклор" одржан је под покровитељством града Зворника, а у организацији зворничког Српског просвјетног и културног друштва "Просвјета".

Предсједник СПКД "Просвјета" Зворник Раде Перић рекао је новинарима да се овим сусретом фолклорних ансамбала одржава, његује и чува традиција народа из Србије и Републике Српске.

- Ту су љубитељи наших народних игара и пјесама и драго ми је да је наш град домаћин овој лијепој манифестацији - рекао је Перић.

Он је додао да на овом фестивалу народних игара и пјесама учестује 18 ансамбала са око 200 учесника из Републике Српске и Србије.

- Учесници фестивала искористили су прилику да прошетају градом и обиђу историјске знаменитости Зворника, као и Малог Зворника гдје су обишли 'Подземни град Карађорђевића' - рекао је Перић.

Представник фолклорног ансамбла "Масука" из Велике Плане Валентина Стевановић рекла је да њен ансамбл долази први пут у овај град и да су пуни позитивних утисака.

- Такође, пуни смо ентузијазма да покажемо зворничкој публици игре из Србије, тачније Црноречја - рекла је она.

Након завршетка фестивала, за учеснике је организовано вечерње дружење.