latinica  ћирилица
12/09/2021 |  08:25 | Аутор: СРНА

Повољни услови за вожњу

На путевима у Републици Српској и ФБиХ услови за вожњу јутрос су повољни, а на дионицама које пролазе кроз усјеке и поред камених косина могући су одрони земље и камења на коловоз, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.
Саобраћај - Фото: РТРС
СаобраћајФото: РТРС

Поводом одржавања пењачког фестивала у кањону Тијесно до 18. септембра од 11.00 до 11.45 часова биће обустављан саобраћај на дионици магистралног пута Карановац-Црна Ријека и преусмјераван на алтернативни путни правац Бањалука-Чађавица-Мркоњић Град.

Због радова, саобраћај се одвија уз привремено постављену саобраћајну сигнализацију на путевима Градишка-Нова Топола, Црквина-Модрича један, Шешлије-Јоховац, Устипрача-Међеђа, Фоча два-Драгочава, Тедин Хан-Криж, Котор Варош-Ободник, Ћесим-Придворци и Сарачица-Чокорска Поља.

Режим саобраћаја измијењен је, због радова, у тунелу "Каловита брда" на магистралном путу Љубогошта-Пале, у Чемерну на путу Брод на Дрини два-Врба, Чељиговићима на путу Лапишница-Љубогошта и Стамболчић на путу Пале-Подграб, Угар на путу Црна Ријека-Угар.

Због рехабилитације дионице магистралног пута Фоча 2 - Драгочава измијењен је режим саобраћаја.

Због изградње мини хидроелектране измијењен је саобраћај и постављена привремена сигнализација на магистралном путу, дионица Котор Варош-Ободник.

Режим саобраћаја измијењен је због радова у тунелу "Угар", на дионици магистралног пута Црна Ријека-граница Републике Српске /Угар/.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Саобраћај је због клизишта обустављен на регионалном путу Мраковица-Градишка, дионица Мраковица-Подградци, док се због одрона, на дионици Козарац-Мраковица саобраћај одвија наизмјенично, једном траком.

Због деминерских радова, до 15.00 часова долази до повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 10 минута пропуштања саобраћаја у Војковићима /Равногорска улица/, на дионици магистралног пута Брод-Оџак у мјесту Клакар Доњи, на дионици регионалног пута Дервента-Подновље у мјесту Горњи Божинци.

На снази је забрана за теретна возила чија укупна маса прелази 12,5 тона на дионици регионалног пута Поље-Подновље, због оштећења коловоза.

Забрањује се саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, док је на дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

У ФБиХ на ауто-путу А-1 због радова на дионици Сарајево сјевер-Подлугови саобраћа се двосмјерно, супротном траком од зоне радова.

Радови су у току у тунелу "Чакловићи" на путу Тузла-Калесија, због чега се саобраћај од 22.00 до 6.00 часова обуставља и преусмјерава на алтернативни правац преко Дубрава. Током дана путничка возила из смјера Тузле саобраћају кроз тунел, а из смјера Калесије обилазницом око тунела. Теретна возила се и током дана усмјеравају на пут преко Дубрава.

Због радова у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, од сутра ће се током дана саобраћати наизмјенично-једном траком. Од 23.00 до 4.30 часова саобраћај ће у тунелу бити обустављен.

Успорено, због радова, саобраћа се на излазу из Груда на магистралном путу Груде-Љубушки, као и у мјесту Церовица на магистралном путу Столац-Хутово.

На граничним прелазима у БиХ јутрос нема дужих задржавања.

До 12. октобра, гранични прелази Габела - Габела Поље један, Козарска Дубица - Хрватска Дубица, Вагањ - Били Бриг, Хаџин Поток - Боговоља, Орахов До - Слано и Дужи - Имотица отворени су за путнички саобраћај као међународни гранични прелази.