latinica  ћирилица
12/09/2021 |  10:20 | Аутор: СРНА

Разноврстан садржај Завода на Сајму књиге у Бањалуци

Завод за уџбенике и наставна средства Републике Српске ће на 26. Сајму књиге у Бањалуци, осим изложбено-продајног штанда, организовати дружења са књижевницима, промоције дјела и уручење књижевних награда.
Завод за уџбенике и наставна средства (илустрација РТРС) -
Завод за уџбенике и наставна средства (илустрација РТРС)

На изложбено-продајном штанду биће представљени бројни уџбеници и наставна средства за основну и средње школе, издања за предшколски узраст, лектире, издања за дјецу, стручна литература, белетристика, поезија и класика, рекао је портпарол Завода за уџбенике и наставна средстава Републике Српске Дејан Керлета .

Он је рекао да ће бити представљена и посебна издања, сабрана и изабрана дјела, као и награђени романи са књижевних конкурса Златна сова и Совица.

Керлета је најавио да ће се у сриједу, 15. септембра, од 15 до 16 часова на штанду Завода са најмлађима дружити Берислав Благојевић аутор књиге "Упознајте Гагарина, најшашавијег пса у свемиру" која је од ове године у програму лектире за четврти разред основне школе.

- У четвртак, 16. септембра, у сали за промоције Сајма књига организоваћемо представљање дјела Радисава Милића "Киша и млеко", "Дружина покварене славине" и "У кругу" - рекао је Керлета.

Књижевне награде Златна сова и Совица за ову годину биће уручене у четвртак у 18 часова у сали за промоције Сајма књига у присуству чланова жирија који ће заједно са ауторима представити награђена дјела.

Керлета је појаснио да је прва награда Златна сова додијељена Бранку Станковићу за дјело "Врежа", друга Мирославу Живановићу за дјело "Људи, звери, анђели", а трећа Данилу Тешановићу за дјело "Мученица Текла између Бога и човјека".

Керлета је рекао да ће награда Совица 2021 бити уручена Сањи Клисарић за дјело "Шушуова чудесна авантура".

Он је најавио да је за петак, 17. септембар у 12 часова у сали за промоције Сајма књига планирана промоција издања Завода за уџбенике и наставна средства из области предшколског васпитања и образовања у оквиру панел дискусије о издавачкој продукцији у предшколском образовању, о значају објављивања стручних књига и радних материјала који би били кориштени у предшколским установама.

Сајам књиге Бањалука 2021 биће одржан од 14. до 20. септембра.