latinica  ћирилица
12/09/2021 |  11:09 | Аутор: СРНА

Кошарац: Шаровићу, по чијем налогу таргетирате Милорада Додика?

Члан Предсједништва СНСД-а Сташа Кошарац изјавио је да оптужбе предсједника СДС-а Мирка Шаровића на рачун српског члана Предсједништва БиХ из Републике Српске много више говоре о Шаровићу него о Додику.
Сташа Кошарац - Фото: СРНА
Сташа КошарацФото: СРНА

- Када Мирко Шаровић говори о "недемократском и корумпираном режиму који је дошао да свог краја", он говори о времену када је, као високи функционер СДС-а, уништавао и уништио привреду тадашњег града Српског Сарајева, када су градом у коме живи владали и убијали криминални кланови који су били итекако повезани са његовом станком и са Шаровићем лично. Шаровић говори о времену у коме, у граду на чијем је челу био, није реализован ни један једини капитални пројекат и у коме се и дан данас осјећају штетне посљедице владавине Шаровићевог режима - упозорио је Кошарац у изјави за Срну.

Кошарац је упитао Шаровића у којој су му страној амбасади у Сарајеву рекли да Милорада Додика треба да упоређује са Слободаном Милошевићем, као што то раде лоши и недобронамјерни бошњачки аналитичари.

- Шаровић, који се некада клео у Милошевића, сада његово име користи у политичко-пропагандне сврхе. Ко Вам је то рекао да радите, господине Шаровићу? Они који су Вам опрали биограФију и на тај начин Вас натјерали да им служите? Или на овај начин одрађујете аутомобил и трептаче, којима Вас је почастио високи полицијски функционер из Сарајева, кога је на позицију поставила СДА? - упитао је Кошарац.

Коментаришући Шаровићеве оптужбе да Додик својим изјавама "таргетира опозицију у Републици Српској", Кошарац је рекао да предсједник СДС-а опет описује сопствено политичко дјеловање.

- Шаровић и један дио званичника СДС-а ништа, баш ништа друго не раде већ само својим изјавама и поступцима таргетирају Милорада Додика, посебно у очима западних званичника с којима сарађују и којима служе - навео је Кошарац.

Он је оцијенио да грађани Републике Српске годинама препознају лоше политике СДС-а, којег предводи Мирко Шаровић.

- У политичком животу Републике Српске и БиХ, Шаровић је обављао све могуће функције, од градоначелника Српског Сарајева, предсједника Републике Српске, члана Предсједништва БиХ, до министра у Савјету министара и посланика у парламенту БиХ. Нека покаже шта је иза себе оставио грађанима Републике Српске, шта је за њих корисно урадио, шта је урадио за своју општину и град Источно Сарајево, иза ког је пројеката стајао или обезбиједио његово финансирање - рекао је Кошарац.

Када се то упореди с оним што је у протеклих 16 година урадио Милорад Додик и владе које су формирали СНСД и коалициони партнери, каже Кошарац, свима ће бити јасно да Шаровић својим иступима покушава да обмањује и дезавуише грађане Републике Српске.