latinica  ћирилица
12/09/2021 |  13:01 | Аутор: СРНА

"Част отаџбине": Украсити сваку кућу заставом 15. септембра

Удружење "Част отаџбине" позвало је да 15. септембра, на Дан српског јединства, слободе и националне заставе свака српска кућа у Републици Српској буде украшена српском заставом.
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com) -
Удружење Част отаџбине (фото: facebook.com)

- Будимо саборни и јединствени око наше заставе, писма и вјере уз благослов нашег премудрог патријарха Порфирија. Нека живи наша Србија и Република Српска. Нека своју слободу остваре и Срби са Косова и Метохије и из Црне Горе - поручило је Удружење у саопштењу.

У саопштењу се подсјећа да је јуче у Београду одржана свечаност поводом завршетка школовања младих официра Војске Србије.

- Пред беспрекорним стројем младих потпоручника и врховним командантом /предсједника Србије /Александра Вучића, уз налете борбених авиона српске авијације, нопроизведени официри, најбољи у рангу се обраћају српском народу уз кратке и јасне поруке које пуне срца свих Срба ма гдје били. Поручују да их је окупила љубав према отаџбини и слободи свог народа као и брига за будућност својих потомака - наводи се у саопштењу.

Из Удружења указују да њихове поруке осликавају стабилност одбране државе Србије и њених народа.

- Све оно што видјесмо на овој свечаности даде нам право, да нам се јави жеља да све ово гледамо у нашој Бањалуци и Републици Српској. Слава Богу, полако се враћа жеља и надамо се бржем повратку наше славне војске у нашу вјечну Републику Српску. Нашу жељу за повратком војске инспиришу историјски догађаји уз страдање српског народа тамо гдје нисмо имали нашу државу и нашу војску - додаје се у саопштењу.

Из Удружења "Част отаџбине" истичу да ту њихову жељу "појачавају најновије претње и циљеви Бакира Изетбеговића, Жељка Комшића, Бисере Турковићев, свих политичких елита сарајевске чаршије и дијела међународне заједнице".

- Као дар од Бога, у ово смутно вријеме, Срби су за владаре добили Александра Вучића у Србији и Милорада Додика у Републици Српској, који нас мудро и храбро воде кроз тешка искушења. Српски народ се храбро враћа својим националним вриједностима. Окупљамо се око своје вјере, своје заставе, свог писма и своје историје - навели су из Удружења.

У саопштењу се оцјењује да је ово "потребно да би сагледали своју прошлост и да би знали планирати своју будућност" и додаје да је "у овим тешким временима за српски народ Вучић препородио Србију по свим параметрима".

- Мирољубиво, мудро и чврсто трасира њен пут уз јасну политику, независне и успјешне државе. На том путу поштује све и свакога уз љубав и бригу за свој народ и државу, а уз јасну визију, да је економски успјех предуслов за све остало - наглашавају из "Части отаџбине".

У саопштењу се наводи да је Вучић створио Војску Србије која је јача него икада прије, да гради путеве, брзе пруге, фабрике, болнице, гасоводе, планира изградњу хидроелектрана заједно са Републиком Српском и финансијски помаже изградњу ауто-путева кроз Републику Српску.

- Све то ради уз поштовање руководства и политике српског народа у Републици Српској. Срби осјећају оптимизам када виде Вучића и Додика заједно са међусобним уважавањем и без сујете. Додик у својим иступима доноси храбре одлуке и ствара визију слободне и независне Републике Српске, уколико не буде могућ договор са остала два народа у БиХ - додаје се у саопштењу.

Из Удружења "Част отаџбине" наводе да је Додикова порука о путу Републике Српске "свима јасна и зато толики напади на њега и његове ставове".

- Недорасли, неискусни, кукавице и самољубиви политичари, материјалисти и калкуланти не могу прихватити његове политичке ставове. Додик препознаје намјере сваког страног саговорника и прошао је многа политичка искушења и представља једног од искуснијих државника у српском народу - указују из "Части отаџбине".

Из тог удружења напомињу да се Додик залаже за мир и договор који је дефинисан дејтонским уговором.

- Да ли је политички мудро пристати на даље урушавање Републике Српске и њен коначан нестанак? Наравно да није. Има ли ико у Републици Српској да није схватио, да је урушавање Републике Српске, циљ фундаменталисте Бакира и његових србомрзаца и сатрапа? - питају из "Части отаџбине".

Из Удружења питају "који је то Србин који би пристао на ропство и обешчастио жртве свога народа за слободу".

- Кога представља тај политичар, који каже да не би пристао на авантуру у промоцији самосталности Републике Српске, у случају немогућности договора? Ко му даје право и храброст да изјави, да српски народ није спреман да брани Републику Српску, по сваку цијену - упитали су из Удружења.

У саопштењу се наглашава да "тај пиончић не зна како Срби бране оно што им је свето".

- /Мирка/ Шаровића и /Милан/ Радовића подсјећамо да је странка коју воде била државотворна, а да је они претварају у кукавичку и вазалску. Питамо их, да ли им је мало, све што им је омогућила Република Српска а по било ком основу. Ако не схватите наш савјет да по сваку цијену чувате Републику Српску, све оно што сте остварили у Српској, преузеће од вас аге и бегови. Нека вам поруке са промовисања младих потпоручника буде путоказ за повратак српске војске и промовисање кадета у Бањауци - поручили су из Удружења "Част отаџбине".