latinica  ћирилица
12/09/2021 |  13:51 ⇒ 13:57 | Аутор: ТАНЈУГ

Због пожара у Андалузији наређена евакуација

Регионална влада Андалузије саопштила је да ће још два мјеста бити евакуисана јер се шумски пожар приближава популарном љетовалишту Коста дел Сол.

Јаки вјетрови и висока температура само су погоршали ситуацију и приморали више од 1.000 људи да напусте своје домове, а један ватрогасац је страдао откако је ватра избила у сриједу у планинској области Сијера Бермеха, изнад Естепоне, љетовалишта гдје долази много британских туриста, пренио је Ројтерс.

Влада је данас наложила превентивну евакуацију 500 становника мјеста Хубрике и 400 мјештана Хенхалхуасила, који су били приморани да остану у домовима због облака дима који је стигао до њих.

Евакуација се одвија уз максималне безбједносне мјере и прије него што евентуално дође до неког неповољног развоја,  навела је покрајинска влада.

Војска је већ упућена на југоисток Шпаније како би се борила против ватрене стихије која је уништила више од 6.000 хектара шуме. Војна јединица је дошла из јужне војне базе Морон како би се прикључила екипи од 300 ватрогасаца и 41 авиона који се боре против пожара.