latinica  ћирилица
12/09/2021 |  16:40 ⇒ 17:08 | Аутор: РТРС

Додик: Судија Албанац продукт лобирања муслиманске стране (ВИДЕО)

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик рекао је да је евентуални нови судија странац Албанац из Албаније у Уставном суду БиХ продукт лобирања муслиманске стране из Сарајева и да Република Српска нема разлога да вјерује у његову објективност.
Милорад Додик - Фото: РТРС
Милорад ДодикФото: РТРС

Додик је, након састанка са предсједником Србије Александром Вучићем у Београду, рекао да је тај судија Албанац избор  једног муслиманског судије који више није у мандату, али који је заједно са њим радио на неколико предмета.

- Оно што ми знамо о том новом евентуалном новом судији јесте да је он продукт лобирања муслиманске стране из Сарајева - истакао је Додик.

Додик је навео да он као човјек и политичар не може да каже "ми не вјерујемо Албанцима" јер, како је рекао, нису сви људи исти.

- Али савршено добро знам да ми имамо неријешених историјских и других питања. Ако тај судија Албанац припада истој структури вјероисповијести, онда ће опет напасти Милорада Додика да је шовиниста. Ја то нисам, само то говорим из прагматичних разлога - рекао је Додик.

Он је додао да су странци судије Уставног суда сви бирани како би са два Бошњака доносили разне одлуке које су ишле на штету Републике Српске, што показују и одлуке које су доношене у посљедње вријеме.

- Била је једна Њемица, сад долази Албанац. То је једна спрега која треба да свеже Републику Српску до самог нестајања њене субјективности - рекао је Додик.