latinica  ћирилица
12/09/2021 |  20:44 ⇒ 13/09/2021 | 07:24 | Аутор: РТРС

Аргентинац Серундоло побједник АТП Челенџер турнира Српска опен

Аргентинац Хуан Серундоло побједник је овогодишњег АТП Челенџер турнира Српска опен пошто је у финалу савладао српског тенисера Николу Милојевића са 2:0.
Побједник Хуан Серундоло - Фото: РТРС
Побједник Хуан СерундолоФото: РТРС

Деветнаестогодишњи Серундоло, други носилац на турниру, у финалу је побиједио тенисера из Србије, Николу Милојевића у два сета, 6:3, 6:1, послије једног часа и 20 минута игре, и тако стигао до своје треће титуле на турнирима из Челенџер серије, послије трофеја у Риму и Кому.

Кључни моменат у првом сету, десио се у седмом гему, када је Серундоло направио брејк, повео 4:3, затим добио свој сервис гем а онда у наредном поново одузео сервис противнику, за коначнох 6:3.

У другом сету, Аргентинац је Милојевићу препустио само један гем, искористио прву меч лопту, 6:1 и тријумф на Српска опену.

Милојевић је ово четврти наступ на бањалучком Челенџеру, први пут је играо у финалу. Он је Серундолу честитао на доброј игри и побједи.

Хуан Мануел Серундоло велика је нада аргентинског тениса. Предвиђају му сјајну каријеру, а тријумфом у Бањалуци, освојио је 80 АТП бодова, и од понедјељка, значајно ће поправити пласман на Свјетској ранг листи.

Милојевић је у полуфиналу савладао првог носиоца, Андреја Мартина из Словачке, са 6;2 и 6:4, док је Серундоло био бољи од земљака, Томаса Ечеверија, са 6:3 и 6:3.

Изградњом националног тениског центра, бањалучки Челенџер подигнут је виши ниво. Први пут, финале је играно у ноћном термину под свјетлошћу рефлектора, амбијент на финалу био је сјајан, пуне трибине централног терена, и скоро двије хиљаде гледалаца дали су посебну драж самом финалу.