latinica  ћирилица
12/09/2021 |  21:15 ⇒ 21:24 | Аутор: СРНА

Врањ осумњичен за ратне злочине у логору у Горажду

Некадашњи начелник Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције Един Врањ ухапшен је на граничном прелазу Увац у Србији због сумње да је као исљедник у логору у Горажду учествовао у малтретирању и пребијању ратних заробљеника српске националности који су били припадници Војске Републике Српске.
Един Врањ (Фото: Raport.ba) -
Един Врањ (Фото: Raport.ba)

Министарство унутрашњих послова Србије саопштило је, наводећи иницијале ухаппшеног, да је њему одређено задржавање до 48 часова и да ће, уз кривичну пријаву, бити приведен Тужилаштву за ратне злочине у Београду.

У саопштењу се наводи да су припадници МУП-а, Службе за откривање ратних злочина, у сарадњи са Управом граничне полиције и Полицијском станицом Прибој ухапсили на граничном прелазу Увац држављанина БиХ Е.В. /56/ за којим је била расписана полицијска потрага због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело ратни злочин против ратних заробљеника.

- Осумњичени се терети да је у периоду од јануара 1993. до октобра 1994. године као иследник у логору у Горажду учествовао у малтретирању и пребијању ратних заробљеника српске националности који су били припадници Војске Републике Српске - додаје се у саопштењу.

Врањ је био начелник Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције и начелник Одјељења за органовани криминал.

Напустио је Федералну управу полиције 2016. године.