latinica  ћирилица
13/09/2021 |  10:12 | Аутор: ТАНЈУГ

Ивовић: Увукли су нас у лавиринт

Одбојкаш Србије Марко Ивовић рекао је да екипа није одиграла на свом нивоу против Турске и да такав приступ не би смио да се понавља.

Актуелни шампиони Европе синоћ су у Гдањску у осмини финала ЕП послије велике борбе и преокрета побиједили Турску 3:2 (25:18, 22:25, 22:25, 25:23, 15:12).

- У првом сету је био јако добар приступ, играли смо веома добро, нисмо им дозволили да играју своју игру. Послије првог сета се све окренуло, све смо им дозолили, увукли су нас у лавиринт из ког нисмо имали излаз. Са друге, стране ми нисмо одиграли на свом нивоу и то је највећа грешка. Добро је да смо се на крају извукли и да се овакве ствари неће понављати - рекао је Ивовић послије меча у изјави за ОС С.

Коректор Србије Дражен Лубурић истакао је да је репрезентација показала карактер и сматра да ће играти све боље и боље у наставку такмичења.

- Кроз године турска одбојка је много напредовала и доста се улаже у њу. Из оваквих утакмица се види наш квалитет. Показали смо карактер, све ће доћи на своје како такмичење буде даље одмицало. Мислим да ћемо играти све боље, али овакве ствари се ипак морају проћи на првенствима - рекао је Лубурић.

Србија ће у четврфиналу играти против Холандије сутра од 17.30.