latinica  ћирилица
13/09/2021 |  12:05 ⇒ 12:22 | Аутор: СРНА

Милуновић: Пригодним програмом биће обиљежен Дан српског јединства (ВИДЕО)

Министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Душко Милуновић изјавио је данас да ће у Бањалуци и у Београду пригодним програмом бити обиљежен 15. септембар - Дан српског јединства, слободе и националне заставе.
Душко Милуновић - Фото: РТРС
Душко МилуновићФото: РТРС

- Слобода је највећа вриједност коју може имати неки народ, а Срби су слободу поклањали и другима. Позивам грађане у Републици Српској да 15. септембра истакну српске заставе и прославе овај значајни празник - рекао је Милуновић новинарима у Бањалуци.

Он је истакао да ће у Бањалуци сутра у 19.00 часова, на платоу испред Храма Христа Спаситеља, бити одржан пригодан културни програм, а предвиђено је и обраћање званичника из Републике Српске и Србије, док ће централна манифестација бити одржана у Београду у сриједу, 15. септембра.

Милуновић је нагласио да је неопходно српско јединство и изразио увјерење да ће Дан српског јединства, слободе и националне заставе бити обиљежаван дуго.

Он је поновио да је потребно у Бањалуци саградити споменик за српске жртве из Другог свјетског рата, јер је дио споменика у Федерацији потпуно уништен.