latinica  ћирилица
13/09/2021 |  12:42 ⇒ 12:43 | Аутор: Б92

Кућа славних има нове становнике

Кошаркашка Кућа славних од 2021. године је богатија за неколико имена.

Хрватски кошаркаш Тони Кукоч нови је члан Куће славних у Спрингфилду.

Није Кукоч једини који је сада примљен у елитно друштво, већ су заједно са њим у Кућу славних ушли још неки играчи који су били велике звијезде:

"Први црни Србин" Крис Вебер, човјек који је овдашњој публици најпознатији по играма у Сакраменто Кингсима уз Дивца и Стојаковића почетком 2000-их година, а чувени надимак је добио приликом посјете Србији.

Пол Пирс, чувени надимак "Истина", некадашње крило Бостон Селтикса и особа која је зеленима донијела и шампионску титулу и много великих побједа у доигравањима.

Такође ваља споменути улазак Бена Валаса, вишеструког освајача титуле за најбољег дефанзивца у НБА лиги и центра ког су се многи плашили и један је од играча који су обиљежили скандал "Malice at the Palace".

Крис Бош, бивши ас Торонто Репторса и члан "Велике тројке" Мајами хита са Леброном и Вејдом, примљен је у Кућу славних заједно са поменутим играчима, а нови чланови су још Јоланда Грифит и Лорен Џексон.

За крај, Бил Расел је као тренер уврштен у Кућу славних и сада је у друштву "бесмртних" и као тренер и као играч, Рик Аделман је својевремено водио и Кингсе и он је члан Куће славних, као и чувени НЦАА тренер Џеј Рајт, па и Вал Акерман, Хауард Гарфинкел, Котон Фицсимонс, Боб Дендриџ, Перл Мур и Клеренс "Фетс" Џенкинс.