latinica  ћирилица
13/09/2021 |  14:39 ⇒ 14:54 | Аутор: СРНА

Београд веома цијени руско блокирање Резолуције о Сребреници

Србија високо цијени гест Русије која је 2015. године блокирала усвајање Резолуције Савјета безбједности УН о Сребреници којом су Срби требали да буду означени као геноцидан народ, рекао је министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин на састанку у Москви са секретаром Савјета безбједности Руске Федерације Николајем Патрушевом.
Вулин у Москви са Патрушевим (фото: mup.gov.rs) -
Вулин у Москви са Патрушевим (фото: mup.gov.rs)

Вулин је Патрушеву поновио да је Србија досљедна у ставу по питању војне неутралности и да никада неће бити простор са којег ће се покретати напади и кампање против Русије и њеног руководства, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Он је захвалио Руској Федерацији на досљедном ставу у поштовању територијалног интегритета и суверенитета Србије и залагању за пуну примјену и поштовање Резолуције Савјета безбједности УН 1244.

Вулин је изразио спремност Србије и њених структура безбједности да наставе успјешну сарадњу са руским колегама ради јачања безбједности у двије земље, као и у даљој борби против организованог и сајбер криминала, трговине наркотицима, кријумчарења и тероризма.

Саговорници су оцијенили да су односи двије државе на највишем нивоу захваљујући личној сарадњи предсједника Србије Александра Вучића и Руске Федерације Владимира Путина.