latinica  ћирилица
13/09/2021 |  15:11 ⇒ 20:21 | Аутор: СРНА

Цвијановић најавила помоћ за изградњу вртића у општини Доњи Жабар (ВИДЕО)

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић најавила је током данашње посјете општини Доњи Жабар у Посавини помоћ у изградњи вртића и поручила да ће Влада и буџет предсједника Српске и даље бити у функцији развоја локалних заједница.
Цвијановић у посјети општини Доњи Жабар - Фото: РТРС
Цвијановић у посјети општини Доњи ЖабарФото: РТРС

- Доњи Жабар је успјешно организована општина која посвећује пажњу потребама становништва, подржава студенте, градиће се вртић, санирати школа, а наставља се и снажна подршка пољопривреди, развоју инфраструктуре и руралном развоју -  изјавила је Цвијановић након разговора са начелником општине Пером Павловићем и сарадницима.

Према њеним ријечима, Влада је интервенисала из буџета у тешком периоду пандемије вируса корона и намирила недостајућа средства локалним заједницама, а услиједиће и подршка Владе Српске капиталним инвестицијама у свим општинама и градовима Републике Српске.

      View this post on Instagram

A post shared by Жељка Цвијановић (@zeljka.cvijanovic)

Уз предсједницу Српске, Доњи Жабар је посјетио и министар пољопривреде, водопривреде и шумарства Борис Пашалић који је похвалио рад ове мале локалне заједнице и навео да имају развијену пољопривредну производњу која расте.

- Видљиво је то из подстицаја ресорног министарства пољопривредницима који је прије пет година био 600.000 КМ, а сада је више од 1,1 милион марака и из ширења малих газдинстава - оцијенио је Пашалић.

Начелник општине Доњи Жабар Перо Павловић захвалио је предсједници Српске за досадашњу подршку и најављеном наставку помоћи становништву овога краја.

Према његовим ријечима, уз ту подршку услиједиће изградња вртића у Лончарима и други пројекти за добробит општине и њених житеља.

Павловић је додао да је подстицај пољопривривредницима у овом дијелу Посавине удвостручен у протеклих пет година.