latinica  ћирилица
13/09/2021 |  15:45 ⇒ 19:50 | Аутор: РТРС

Мјере у Српској продужене до 27. септембра, грађани позвани на вакцинацију

Републички штаб за ванредне ситуације донио је данас Закључак о спровођењу мјера за реаговање на појаву болести изазване вирусом корона у Републици Српској, којим је досадашње мјере продужио до 27. септембра 2021. године.
Републички штаб - Фото: РТРС
Републички штабФото: РТРС

Републички штаб за ванредне ситуације данас је прихватио и Информацију о расподјели 25.000 доза друге компоненте Спутњик вакцине против вируса корона, те задужио Институт за јавно здравство Републике Српске да изврши расподјелу вакцина здравственим установама широм Републике Српске.

- Републички штаб позива све грађане, уколико се нису вакцинисали, да то учине што прије - наводи се у саопштењу.

      View this post on Instagram

A post shared by MUP Republike Srpske (@mup.srpske)

Вакцинација у Републици Српској одвија се без застоја, а обезбијеђен је довољан број вакцина против вируса корона, различитих произвођача, за грађане.

Републички штаб за ванредне ситуације наложио је Министарству унутрашњих послова и Инспекторату да интензивирају контролу спровођења мјера заштите од вируса корона.

И даље се забрањује окупљање у групама већим од 120 особа, сва приватна окупљања која се не одржавају на јавном мјесту у групама већим од 70 особа.

Такође се ограничава радно вријеме у периоду од шест до 24 часа свим угоститељским објектима за храну и пиће и приређивачима игара на срећу.

Ноћни клубови и даље могу да раде до два часа иза поноћи.

Комплетан текст закључака Републичког штаба за ванредне ситуације, донесених на на данашњој сједници можете погледати ОВДЈЕ.