latinica  ћирилица
13/09/2021 |  16:18 | Аутор: СРНА

Додик: Комшић и Џаферовић не бирају средства да заштите злочин над Србима

Бошњаци у БиХ су опредијељени за процесуирање злочина само над Бошњацима, а сваки други процес било у БиХ или ван ње, посебно над Бошњацима као извршиоцима виде као удар на БиХ и прогон њених држављана, изјавио је Срни српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.
Милорад Додик - Фото: СРНА
Милорад ДодикФото: СРНА

Додик је рекао да то показује и заједнички став Жељка Комшића и Шефика Џаферовића поводом хапшења Едина Врања од полицијских органа Србије.

- Њихова реакција показује да неће бирати средства да заштите злочин над Србима, да сачувају медијску истину о рату у БиХ, а Един Врањ је само изговор и повод за покровитељски став према тим злочинима - истакао је Додик упитан да прокоментарише заједничко саопштење Комшића и Џаферовића да хапшење Врања представља нови у низу срачунатих прогона над грађанима БиХ које врше власти у Србији.

Додик је нагласио да је Република Србија суверена држава са независним правосуђем, а да реакције попут ових Комшићевих и Џаферовићевих само излажу БиХ јавном подсмијеху у региону и откривају суштину "правде" о којој говоре два бошњачка члана Предсједништва.

- Њихова је правда да су Срби, Република Српска и Србија кривци, а Бошњаци жртве у рату и миру. Када једном напусте политику жртве и схвате да је тзв. Армија БиХ починила ужасне злочине над Србима и Хрватима у БиХ, можда још буде неко ко ће бити спреман на дијалог са Бошњацима - нагласио је Додик.

Некадашњи начелник Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције Един Врањ ухапшен је јуче на граничном прелазу Увац у Србији због сумње да је као исљедник у логору у Горажду учествовао у малтретирању и пребијању ратних заробљеника српске националности који су били припадници Војске Републике Српске.