latinica  ћирилица
13/09/2021 |  16:35 ⇒ 18:43 | Аутор: РТРС

ГО СНСД Бањалука осудио иступе Станивуковића

Градски одбор СНСД Бањалука најоштрије је осудио јучерашњи иступ градоначелника Драшка Станивуковића и квалификације које је упутио на име одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Срђана Амиџића.
Градски одбор СНСД Бањалука - Фото: Screenshot
Градски одбор СНСД БањалукаФото: Screenshot

- Стајемо иза сваког свог члана те најоштрије осуђујемо нападе на овакав или сличан начин на било кога и одбацујемо све прозивке упућене на рачун одборника Амиџића - стоји у саопштењу које потписује предсједник Градског одбора Владо Ђајић.

Поводом јучерашњег Станивуковићевог иступа у јавности, Амиџић је навео да има потребу да се обрати Бањалучанима, грађанима Републике Српске, не само да аргументима докаже да је ријеч о клеветама и лажима, већ и да заштити људе који су прозвани и њихове породице, а које са његовим послом немају никакве везе. 

Наводи да је истину лако доказати, то јесте да он од 2019. није у власништву привредног друштва, као што су власништво напустили и други који су се бавили политиком, а како би се избјегле овакве ситуације.

- Највећу непријатности осјећам због акционара тог привредног друштва, а који поред јаке конкуренције од 24 остала привредна друштва из те области настоје на тржишту да остваре што боље пословне резултате и чија пословна оријентација није рад са јавним сектором, а сада пролазе кроз овакву ситуацију те им се наноси пословна штета - навео је Амиџић у писаној изјави.

Он је истакао да се фирме оснивају да би остваривале добит, те да се градоначелник пита како је професор Економског факултета успио оцијенити шта је паметно улагање.

- Толики ниво свијести и информисаности по мени би требао бити минимум од некога ко се налази на тако битној функцији и ко би требало да промовише повољан привредни амбијент или су моја очекивања превелика? - упитао је Амиџић.

Вјерује да је тешко то разумјети онима који који су лично и породично богатство као акционари фирми стекли искључиво у пословању са једном државном фирмом.

- За градоначелника су криминалци акционари фирми које искључиво послују на слободном тржишту и немају никакве пословне аранжмане са државом и државним фирмама - навео је Амиџић.

Он је додао да је могуће да је боравак од мјесец дана на црногорском приморју био напоран и да је то главни разлог Станивуковићевог замора од свакодневних обавеза.

- Зато, добронамјерно желим да му скренем пажњу, а прије свега ради нас који живимо у овом граду, да се проблеми не рјешавају перформансима и виртуалном стварношћу, већ мукотрпним дугогодишњим трудом, залагањем и учењем - навео је Амиџић.

Истиче да би волио да је на ову тему могао говорити уживо и опширније, али да се налази десетак дана у изолацији ради короне, са благим симптомима, захваљујући вакцинацији.

Према његовим ријечима, јучерашњем пресу Станивуковића не жели да придаје превише важности, јер је служио само за јавно "прљање" и неаргументовано етикетирање, без размишљања о посљедицама по људе који се јавно позивају на линч.

- Моје лично убјеђење је да нико не би требао себи узети за право да јавно суди и пресуђује, нарочито ако тврди да се бори против таквих ствари и за узвишене циљеве како то налаже наша вјера. На крају крајева, то више говори о ономе ко то износи на тај начин него о људима на које се то односи - навео је Амиџић..

Подсјећања ради, Станивуковић је јуче испред зграде РТРС-а оптужио сараднике свог претходника за наводни криминал, међу којима и бившег замјеника градоначелника Срђана Амиџића.