latinica  ћирилица
13/09/2021 |  17:06 | Аутор: СРНА

Наставак контрола поштовања епидемиолошких мјера

Републички инспектори настављају са континуираним контролама поштовања епидемиолошких мјера на терену, у складу са закључцима Републичког штаба за ванредне ситуације и препорукама Института за јавно здравство Републике Српске, саопштено је из Инспектората Српске.
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net) -
Инспекторат Републике Српске (фото: inspektorat.vladars.net)

- Инспекторат Републике Српске је спреман да организацију свог рада прилагоди стању на терену, а очекујемо и од локалних заједница да већим интензитетом ангажују своје капацитете - наведено је у саопштењу.

Из Инспектората Републике Српске позивају привредне субјекте да остану одговорни у поштовању превентивних мјера, да се не излажу ризику од кажњавања, да свој рад организују у складу са датим препорукама и на тај начин дају свој допринос у борби против вируса корона.

На грађане се апелује да досљедно поштују мјере, да на личном примјеру покажу одговорност у понашању, да користе личну заштитну опрему и потребну физичку дистанцу.

- Наведене мјере представљају минималан и занемарив напор за сваког појединца, а пружају велики допринос преоптерећеном здравственом систему - истиче се у саопштењу.

Имајући у виду свакодневно повећање броја тестираних лица позитивних на вирус корона, из Института наводе да је јасно да тренути развој епидемиолошке ситуације не оставља простора за опуштање, већ управо супротно.

- Наша колективна одговорност је да на личном примјеру покажемо одговорност и да кроз подршку вакцинацији дамо свој допринос стабилизацији цјелокупне ситуације - додаје се у саопштењу.