latinica  ћирилица
13/09/2021 |  18:42 | Аутор: СРНА

Ђурђевић: Градска управа не ради ништа осим што производи сукобе

Предсједник Скупштине града Бијељина Александар Ђурђевић оцијенио је данас да Градска управа на челу са градоначелником за протеклих девет мјесеци није урадила ништа, осим што је производила сукобе.
Александар Ђурђевић (Фото:semberija.info) -
Александар Ђурђевић (Фото:semberija.info)

- Претежно су се бавили произвођењем сукоба кроз острашћена саопштења за медије и убирањем јефтиних политичких поена кроз разне врсте популизма, о чему свједоче конкретни подаци из извјештаја о извршењу буџета града Бијељина за првих пола године - рекао је Ђурђевић Срни.

Он је навео примјер средства за изградњу комуналне инфраструктуре гдје је од планираних 1,8 милиона марака извршење за пола године 6.292 КМ, што Ђурђевић назива великом срамотом за град.

- Код средстава планираних за експропријацију за инфраструктуру од 900.000 марака извршење је 116.794 КМ, или 13 одсто, а буџетска средства намијењена за јавну хигијену и одржавање зелених површина реализована су са три одсто,а и то је срамота за Бијељину - навео је Ђурђевић.

Према његовим ријечима, укупно извршење за капиталне инвестиције у Бијељини је свега седам одсто за пола године, док је у Одјељењу за стамбено-комуналне послове извршење буџета око 19 процената.

- Приликом усвајања буџета града градоначелник је одборнике Скупштине града назвао "гладним хијенама" који чине "економски злочин над грађанима" зато што су приликом усвајања амандмана смањили у одређеном дијелу управо наведене ставке - истакао је Ђурђевић.

Он је питао колики је злочин над грађанима када Градска управа и градоначелник ни те смањене износе нису били у стању да реализују и да на тај начин врате средства грађанима од чијег новца се и пуни буџет Града Бијељина?

- С друге стране, Скупштина града је усвојила више од 400 различитих аката, без обзира на то ко је њихов предлагач, а предлагач је у највећем дијелу био градоначелник. Већином су акти усвајани у непромијењеном облику, док је мањи дио коригован амандмански - рекао је први човјек градског парламента.

Како је додао, само у неколико случајева акти нису добили потребну већину у Скупштини или су враћени предлагачу на дораду, уз упуту шта треба да се промијени у актима, након чега су и усвојени.

- То је јасан показатељ да Скупштина града није кочничар било чега што је важно за грађане и да је за нас интерес наших суграђана на првом мјесту - закључио је Ђурђевић.