latinica  ћирилица
13/09/2021 |  18:44 ⇒ 18:49 | Аутор: СРНА

Луки Кезуновићу медаље на "малој олимпијади" у Београду

Сокочанин Лука Кезуновић, члан Атлетског клуба Гласинац, освојио је данас двије сребрне медаље на Свјетским омладинским спортским играма у Београду и постигао нови рекорд Републике Српске у трци на 100 метара са препонама за старије пионире.
Лука Кезуновић - Фото: СРНА
Лука КезуновићФото: СРНА

Тренер АК Гласинац Неђо Ђуровић рекао је Срни да је Кезуновић освојио сребрну медаљу јер је 100 метара са препонама истрчао за 15,40 секунди, док је у бацању кугле постигао резултат 12,50 метара.

- Ово је највећи успјех до сада младог соколачког атлетичара Кезуновића, од кога се нису очекивали овако добри резултати с обзиром да је конкуренција била веома јака - навео је Ђуровић.

Он је додао да је Кезуновић на "малој олимпијади" наступао као члан младе репрезентације спортиста из Републике Српске.

Ђуровић је изразио жаљење што у програм малих олимпијских игара за младе није уврштена дисциплина 300 метара са препонама јер је Кезуновић био спреман за још један рекорд Републике Српске за пионире.

Лука Кезуновић је рекао Срни да је задовољан резултатима које је постигао захваљујући напорном раду и тренинзима пред ово, али и сва друга атлетска такмичења са којих редовно доноси медаље.

На Свјетским омладинским спортским играма, које се одржавају од 11. до 19. септембра у Београду, у 14 спортова такмичи се 2.500 спортиста из 43 земље.

Организатор "мини олимпијаде" познате и као "школаријада" је Савез за школски спорт Србије.