latinica  ћирилица
13/09/2021 |  19:05 | Аутор: СРНА

Линта: Комшић и Џаферовић заштитници одговорних за злочине над Србима

Предсједник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поручио је да чланови Предсједништва БиХ Жељко Комшић и Шефик Џаферовић понављањем лажног мита о српској агресији на БиХ покушавају да заштите бројне припаднике муслиманских паравојних, војних и полицијских снага одговорне за масовне и бруталне злочине над српским заробљеницима и цивилима.
Миодраг Линта - Фото: Novosti.rs
Миодраг ЛинтаФото: Novosti.rs

Линта је најоштрије осуђује срамно и лицемјерно саопштење Комшића и Џаферовића поводом хапшења некадашњег начелника Сектора криминалистичке полиције у Федералној управи полиције Едина Врања због сумње да је извршио ратни злочин против српских ратних заробљеника током рата у Горажду.

Он је нагласио да Комшић и Џаферовић у свом саопштењу износе низ најбезочних лажи и измишљотина да Србија срачунато врши прогон припадника такозване Армије БиХ, да злоупотребљава принцип универзалне надлежности у процесуирању ратних злочина, да је ријеч о политички мотивисаним оптужницама....

Све док бошњачки политичари буду понављали скандалозну лаж о српској агресији на БиХ, штитили одговорне за ратне злочине над Србима и понижавали и негирали српске жртве, истиче Линта, није могуће говорити о искреној сарадњи и повјерењу између два народа.

Линта наводи да један од важних државних циљева Србије треба да буде упорна правна, политичка и дипломатска борба за истину о карактеру рата и страдању српског народа у БиХ и Хрватској, као и о догађајима у Сребреници 1992-1995. године.

- Веома је важно да се упорно и стално понавља и аргументује неспорна истина да је главни кривац за рат била исламистичка политика Алије Изетбеговића чији је циљ био стварање унитарне БиХ под доминацијом Муслимана и са што мање Срба - рекао је Линта.

Према његовим ријечима, веома је важно да Тужилаштво за ратне злочине у Београду коначно почне да покреће истраге и подиже оптужнице свих припадника муслиманских паравојних, војних и полицијских снага који су одговорни за ратне злочине над Србима.