latinica  ћирилица
13/09/2021 |  20:05 ⇒ 20:48 | Аутор: СРНА

Цвијановић: Бањалука заслужује наставак развоја

Потпредсједница СНСД-а Жељка Цвијановић позвала је градоначелника Бањалуке Драшка Станивуковића да ради заједно са скупштинском већином и коначно Бањалуци пружи оно што заслужује - наставак развоја.
Жељка Цвијановић - Фото: РТРС
Жељка ЦвијановићФото: РТРС

- Градоначелник Бањалуке има обавезу коју су му дали грађани, а та обавеза гласи:`обећао си то и изврши то`. До сада смо видјели да је само обећао и није ништа извршио него само забавља народ - рекла је Цвијановић новинарима након што је присуствовала унутарстраначким изборима у Мјесном одбору СНСД-а у бањалучком насељу Чесма.

Цвијановићева је навела да СНСД наставља унутарстраначки изборни процес у Бањалуци с циљем утврђивања нових мјесних одбора као основне базе за избор новог градског одбора и припрема за наредне изборе.

- Анализирамо стање и оно што чујемо од свих мјесних заједница је незадовољство због тога што се ништа не дешава, нема развоја, нема реализације планова који су најављени. Наша намјера је да у оквиру скупштинске већине СНСД-а делегирамо све оно што су нама грађани делегирали на овим окупљањима - истакла је Цвијановићева.

Она је напоменула да је школа у насељу Чесма резултат рада бившег предсједника Републике Српске Милорада Додика и ранијег градоначелника Бањалуке, истичући да онда када се удруже могу много тога заједно да ураде у складу са оним што су били захтјеви грађана у овој мјесној заједници.

- СНСД се тако свих ових година понашао у Бањалуци и широм Републике Српске. Намјеравамо да наставимо да се тако понашамо - поручила је Цвијановић.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Бањалука Владо Ђајић рекао је новинарима да Градски одбор вечерас у Чесми наставља са мјесним изборним конференцијама.

- Овдје смо у Чесми и на позив грађана који су незадовољни новом градском управом на челу са градоначелником Драшком Станивуковићем - навео је Ђајић.

Он је рекао да су дошли у ово насеље да саслушају захтјеве и проблеме грађана и да направе овај дио града љепшим за становнике, да раде на унапређењу и развоју Бањалуке и Републике Српске.

- Доласком Станивуковића град Бањалука је кажњен јер је стао развој. Ми ћемо прекинути тиранију овог краја и урадити све што је потребно за грађане - поручио је Ђајић.