latinica  ћирилица
13/09/2021 |  21:07 ⇒ 21:54 | Аутор: СРНА

Отворени "Дани студената" у Бањалуци

Манифестација "Дани студената Универзитета у Бањалуци", чији је циљ промоција студената и студентског живота, отворена је вечерас, а очекује се да ће у наредних седам дана окупити између 5.000 и 7.000 студената.
Студенти  (Фото:banjaluka.rs.ba) -
Студенти (Фото:banjaluka.rs.ba)

Помоћница министра за високо образовање Републике Српске Јелена Старчевић истакла је значај ове манифестације у оквиру које ће студенти имати прилику да се друже, стичу нова знања, искуства и нове пријатеље, али и да на креативан начин изразе своја интересовања.

- Министарство је ове, као и прошле године, издвојило око 200.000 КМ за суфинансирање активности студентских представничких тијела и студентских организација, а осим тога издвајамо и око четири милиона КМ за суфинансирање студентског смјештаја и исхране - рекла је Старчевићева.

 

Она је навела да Министарство подржава студентски активизам, те да има добру сарадњу са Унијом студената Српске, чије мишљење уважава за најважнија питања која се тичу студентског живота и стандарда.

Предсједник Уније студената Републике Српске Никола Бојић рекао је да ће у оквиру манифестације бити организовано 15 активности културног, забавног и едукативног карактера.

- Студенти су нарочито заинтересовани за студентске спортске игре, као и стендап вече које је планирано за недјељу, 19. септембар у Клубу студената Бањалуке, када ће наступити комичар Драган Маринковић Маца - навео је Бојић.

Он је изразио задовољство што су студенти показали велику заинтересованост за ову манифестацију, те напоменуо да су све активности организоване у складу са мјерама које су на снази због епидемиолошке ситуације изазване вирусом корона.

Манифестацију "Дани студената Универзитета у Бањалуци" организује Студентски парламент бањалучког Универзитета у сарадњи са Унијом студената Српске, а уз подршку Универзитета у Бањалуци и Министарства за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Српске.