latinica  ћирилица
14/09/2021 |  08:40 | Аутор: СРНА

Вујадиновић: Узалудни покушаји Комшића и Џаферовића да заплаше грађане БиХ

Предсједник Одбора Скупштине Србије за дијаспору и Србе у региону Милимир Вујадиновић рекао је да су узалудни покушаји чланова Предсједништва БиХ Жељка Комшића и Шефика Џаферовића да грађане БиХ заплаше Србијом као непријатељском земљом и тако их држе заробљене у прошлости.
Милимир Вујадиновић (Фото:Magločistač) -
Милимир Вујадиновић (Фото:Magločistač)

Вујадиновић је истакао да грађани одавно знају да су највећи непријатељи њихове будућности људи који их држе у прошлости, попут њих двојице.

- Показало се да грађани БиХ врло добро знају да је Србија сигурна и пожељна земља за све који гледају у будућност и напредак региона, као и за оне којима је потребна помоћ, ма одакле долазили и ма како се звали - саопштио је Вујадиновић поводом најновијих напада Комшића и Џаферовића на Србију и њене институције.

Према његовим ријечима, Србија је сигурна и пожељна за све осим за људе огрезле у криминалу и осумњичене за ратне злочине ма којој вјери и нацији припадали.

- Повјерење у Србију, председника Србије Александра Вучића и све српске институције много пута до сада показали су и грађани БиХ долазећи у здравствене установе широм земље, обављајући вакцинацију, али и долазећи да као вредни радници раде послове на великим инфраструктурним пројектима који су у току у Србији - напоменуо је Вујадиновић.

Он је упитао да ли се може рећи да грађани БиХ имају повјерења у Комшића и Џаферовића, да ли су сви злочинци, без обзира на вјеру и нацију, исти пред судовима земље за чије вођење су одговорни Комшић и Џаферовић.

- Да ли се може рећи да се криминалци, који су, између осталог, покушали убиство предсједника Србије у Сребреници, осећају несигурно у БиХ, с обзиром на то да их никада нису привели правди - запитао је Вујадиновић и додао да на ова питања Комшић и Џаферовић прво треба да одговоре свим грађанима БиХ.

Он сматра да ће њих двојица морати да прихвате истину да је Србија, као и друге велике светске државе, потписница и гарант мировног споразума из Дејтона, па самим тим и гарант опстанка БиХ као такве.

- Мораће прихватити и чињеницу да Србија и њен предсједник никада неће оставити на цједилу и на милост и немилост њима и сличнима ни српски народ, а ни све остале у БиХ којима помоћ буде потребна - нагласио је Вујадиновић.