latinica  ћирилица
14/09/2021 |  10:39 ⇒ 10:56 | Аутор: СРНА

Катастар обавијестио цетињску Скупштину о забрани отуђења манастира

Управа за катастар и имовину Црне Горе обавијестила је предсједника Скупштине општине Цетиње Дејану Диздар о рјешењу којим се забрањује отуђење имовине и земљишта Цетињског манастира.
Цетињски манастир - Фото: Wikipedia
Цетињски манастирФото: Wikipedia

Вршилац дужности директора Управе за катастар и имовину Коча Ђуришић послао је обавјештење у којем се, између осталог, наводи да је Влада Црне Горе 13. септембра одлучила о информацији заштитника имовинско-правних интереса у вези са непокретностима, које су предмет расправе у цетињском парламенту.

Влада је у вези са тим донијела закључке и наложила Управи за катастар и државну имовину да одмах и без одлагања изврши забиљежбу забране и отуђења у "Г" листу непокретности број 915 катастарска општина Цетиње 1.

Наложено је и да се одмах и без одлагања изврши исправка уписаног носиоца својине тако што ће општине као носиоц права и својине бити држава Црна Гора, при чему се наведеним уписом не дира у права уписаног титулара коришћења.

Предсједник Скупштине општине Цетиње Дејана Диздар за данас је заказала сједницу на чијем дневном реду је грађанска иницијатива за "враћање" Цетињског манастира невладиној организацији црногорска православна цркве.