latinica  ћирилица
14/09/2021 |  11:17 ⇒ 12:32 | Аутор: РТРС

Вакцинација - најбољи и једини начин борбе против вируса корона (ФОТО/ВИДЕО)

Вакцинација је најбољи и једини начин борбе против вируса корона, поновили су још једном министар здравља и социјалне заштите Републике Српске, Ален Шеранић и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања у Влади Србије, Дарија Кисић Тепавчевић, након састанка у Београду.
Шеранић и Кисић Тепавчевић - Фото: РТРС
Шеранић и Кисић ТепавчевићФото: РТРС

Не искључују ни могућност увођање рестриткивнијих мјера, које би, како кажу, биле искључуво у функцији повећања процента вакцинисаних грађана.

Међу темама разговора било је и оснивање Завода за социјалну заштиту Републике Српске уз подршку и размјену богатих искустава које у овој области има Србија.

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић разговарао је данас у Београду са министром здравља Републике Србије Златибором Лончаром.

Током разговора наглашен је недвосмислен значај вакцинације становништва, као најбоље мјере за контролу епидемије вируса корона.

Представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске из ресора за социјалну, породичну и дјечију заштиту посјетиће и Републички завод за социјалну заштиту у Београду, као и Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Београд.